torstai 15. maaliskuuta 2012

Kesätöitä kesäksi 2012 -- vielä ehdit!

Ensimmäiset kesätyöpaikat jaettiin jo alkutalvesta. Tähän aikaan kevättä kesätyöpaikkojen tarjonta alkaa jo hiipua, eikä kesäksi työtä etsivän opiskelijan kannata enää nirsoilla. Nyt on toimittava, kun edes jotain on vielä tarjolla.

Hotelliala on perinteisesti suuri kesätyöpaikkojen tarjoaja. Vielä nyt maaliskuun puolivälissä hotelli- ja ravintola-ala tarjoaa mukavasti sekä vakituisia että kesätöitä. Kesäksi työpaikan saaneet voivat usein jatkaa myös syksyllä tutussa työpaikassa, mikä helpottaa varmasti opiskelijan taloudellista tilannetta.

Hotellialan työpaikkoja voit etsiä:

  • suoraan hotellien verkkosivuilta
  • Työ- ja elinkeinotoimiston Avoimet työpaikat -palvelusta
  • rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyritysten verkkosivuilta

Verkkolomakkeiden täyttämisen ja tietokantojen selailun lisäksi on hyvä muistaa ihan vanhanaikainen henkilökohtainen yhteydenotto: puhelimessa on sähköpostia hankalampi sanoa "ei" työmahdollisuuksia kyselevälle.

Esimerkiksi Restel omistaa runsaasti sekä hotelleja että ravintoloita lähes koko maassa. Restelin Tule meille töihin -sivu onkin erinomainen paikka aloittaa alan työtilanteeseen tutustuminen. Restelin hotelleihin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla voit taas tutustua Hotellimaailman Hotellit Helsinki -varaussivulta.

Hotellien ja hotelliketjujen lisäksi voit tutustua myös rekrytointi- ja henkilöstönvuokrausyritysten tarjontaan. Rekrytointiyritykset ovat usein erikoistuneet tiettyihin toimialoihin, mutta osa yrityksistä pyrkii olemaan täyden palvelun rekrytointiyrityksiä.

Lopuksi kannattaa vielä muistaa, että ne kuuluisat suhteet auttavat tänäkin kesänä hyvin monia suomalaisnuoria löytämään ensimmäisen ja tärkeimmän kesätyöpaikkansa. Vaikka kesätyöpaikka ei toisikaan paljon rahaa, se tuo sitäkin arvokkaampaa työkokemusta, jonka avulla voit ponnistaa ensi kesänä tämänvuotista parempaan työpaikkaan.

Onnea työnhakuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti