perjantai 22. heinäkuuta 2011

Jääteen ääreltä

Eiliset nettitreffit menivät ihan mukavasti -- voi hyvinkin olla, että tapaan kaverin vielä toisenkin kerran. Ei siitä kuitenkaan tällä kertaa enempää, täytyy pitää harvoja lukijoitani jännityksessä. Sitten riittää kerrottavaa vielä joskust toistekin

Perjantain kirjastopäivän päätteeksi olen päätynyt kahvilaan istuskelemaan jääteelasillisen ääressä. Viime aikoina olen viettänyt aikaani aika paljon kahviloissa, sillä hellesäällä ilmastoitu kahvila ja jäätee vie mielestäni mennen tullen voiton olutterassien rehvakkaasta seurasta.

Kahvilassa tulee yleensä lueskeltua lehtiä, surffattua netissä ja joskus tapaan jopa opiskelukavereita. Kun viihdyn vielä yliopiston läheisissä kahviloissa, on täällä ihan kohtuullisen todennäköistä tavata tuttuja.

Nykyään kahviloissa on käytännössä aina asiakkaiden käytössä WLAN. En muista törmänneeni vielä yhteenkään kahvilaan, jossa nettiä ei olisi asiakkaiden käytettävissä. Toisinaan en kuitenkaan edes vaivaudu selvittämään kahvilan WLANin tunnusta, jos naapurissa on avoin verkko.

Esimerkiksi nyt istun erään kahvilketjun toimipisteessä, mutta surffaan netissä viereisen McDonaldsin tarjoaman netin välityksellä. Ihan hyvällä omatunnolla!

Viikonloppusuunnitelmani eivät ole mitään erityisen ihmeellisiä. Huomenna pitäisi pyykätä, sillä hellesäällä puhtaat vaatteet ovat vähissä. Sunnuntaina lähden vielä minilomalle Viroon, joten sitäkin varten pitäisi tuo vaateasia saada järjestykseen. Tai voisihan sitä vaikka ostaa jotain edullista, silkkaa laiskuuttani...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti