maanantai 1. elokuuta 2011

Helsinki on oiva matkakohde

Helsinki on mielestäni maan paras matkakohde - eikä ihme, olenhan syntynyt kaupungissa ja asunut täällä suurimman osan elämästäni. Siksi ilahdun aina suuresti nähdessäni, kuinka varsinkin ulkomaalaiset turistit ovat löytäneet Helsingin.

Vielä enemmän ilahdun silloin, kun kuulen suomalaisten löytäneen kaupungin, sen kaupat, kulttuuririennot, ravintolat ja hotellit lomakohteekseen. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun Helsinki tarjoaa jatkuvasti uutta nähtävää ja koettavaa?

On tietysti totta, että Helsingin hintataso on jonkin verran esimerkiksi Tallinnaa kalliimpi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että matka kotimaassa auttaa aina suomalaisia työllistymään - siksi on hyvä suosia suomalaista myös matkakohteen valinnassa.

Helsingin hotellit sopivat moneen makuun. Täällä on sekä huippuluokan luksushotelleita että edullisia hostelleja. Tietenkin noiden kahden ääripään väliin mahtuu kaikentasoisia ja -hintaisia majapaikkoja.

Esimerkiksi Hotellimaailman hotellit Helsinki -sivulta löydät mukavan valikoiman Restel Oy:n omistamia hotelleja eri puolilla pääkaupunkia. Helsigin lisäksi Restel omista hotelleja ympäri maata, joten todennäköisesti Hotellimaailman hotelleista ainakin joku sopii majapaikaksesi, matkustitpa sitten missä päin maata tahansa.

Helsinkiin voi matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa -- täällä riittää aina tekemistä ja näkemistä. Kesällä tutustuisin itse kaupungin lisäksi myös moniin kaupunkialueen saariin.

Näistä Suomenlinnan saaret ovat varmasti useimmille tuttuja, Seurasaari lienee lähes yhtä monen tuntema. Todennäköisesti huomattavasti harvempi ei-helsinkiläinen on käynyt esimerkisi Pihlajasaaressa.

Pihlajasaaren - tuttavallisesti Pihliksen - rannat ovat helsinkiläisten suosima virkistyskohde. Pihlikseen pääset kätevimmin Merisatamanrannasta kesäaikaan päivittäin liikkuvilla vuoroveneillä. Matka pihlikseen taittuu vartissa, sillä etäisyyttä saareen on vain kaksi kilometria.

Pihlis on kesäkohde, mutta vaikkapa Suomenlinnassa voi hyvin vierailla myös talvella. Aurinkoisena talvipäivänä Suokki on kenties kauneimmillaan, eivätkä silloin turistit täytä linnakkeen kapeita katuja. Tietysti saaren palvelut ovat talvella huonommin käytettävissä. Ainakin Panimo taitaa kuitenkin olla auki myös talven pakkasilla.

Lomailu kotimaassa kannattaa aina. Kun käytät lomaeurosi täällä, tiedät tukevasi kotimaan taloutta ja siten työllisyyttä. On selvää, että etelän lomasaaret sopivat kotoisia rantoja paremmin rantalomakohteeksi. Kuitenkin Helsinki - ja miksei myös Turku ja Tampere - ovat oivallisia kaupunkilomakohteita siinä missä monet Keski-Euroopan suositummat kaupunkilomakohteet.

Tervetuloa Helsinkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti